Як розуміння амортизації по іпотеці може допомогти заощадити гроші?

Ви нарешті придбали житло своєї мрії і почали сплачувати платежі кредитору в електронному вигляді через особистий кабінет. Тепер вам може бути цікаво, куди саме йдуть ваші платежі? Це іпотечна амортизація.

Важливою частиною житлової віри є розуміння того, як довго амортизується ваша іпотека. Це означає розуміння відсоткових платежів за кредитом, які спрямовуються на погашення коштів. Якщо ви хочете врятувати гроші від занепаду іпотеки, є кілька способів дізнатися, чи відповідаєте ви умовам скорочення "вікна занепаду".

Що таке іпотечна амортизація?

Амортизація іпотеки - це коли ви сплачуєте іпотеку за графіком та щомісячними платежами. Ці фіксовані щомісячні платежі залишаються незмінними протягом усього строку кредиту, незалежно від того, чи він становить 15 або 30 років, і не змінюються з часом, якщо тільки ви не вирішите сплачувати більші щомісячні платежі. Це дає передбачуваний прогноз того, як кредит буде погашатися в часі.

Перш ніж ми звернемося до точного способу знецінення іпотеки, ми наведемо деякі корисні умови, які Вам необхідно знати.

  • Відсотки: відсотки нараховуються кредитором на суму позики.
  • Основна сума боргу: основна сума боргу - це фактична сума, взята в борг у кредитора.

Що дає амортизація іпотеки власникам нерухомості?

Іпотечна амортизація забезпечує власникам нерухомості передбачуваний графік погашення кредиту. Власники нерухомості мають кошти, що спрямовуються в капітал з щомісячними відсотковими виплатами за визначеним графіком протягом терміну кредиту для погашення заборгованості та збільшення вартості чистої позиції.

Як працює програма здешевлення іпотеки?

На початку користування кредитом ви, ймовірно, заплатите більше відсотків, ніж капітал. Як ваша сестра по відсотках, ви починаєте платити більше за власний капітал і згодом заробляєте більше власного капіталу в кредиті. При цьому щомісяця Ваші платежі будуть однаковими.

Припустимо, що ви сплачуєте 500 доларів на місяць за іпотечним кредитом. На початковому етапі 400 доларів США виділяються на виплату відсотків, а 100 доларів США - на погашення основної суми боргу. Після цього відсотки повільно змінюються до $100, а основна сума - до $400. Оскільки ви починаєте сплачувати більше основної суми боргу, ви можете швидше наростити власний капітал за кредитом.

Як розраховуються амортизаційні відрахування по іпотеці?

Якщо Ви хочете дізнатися про відсотки за Вашим кредитом або побачити, як погашається Ваша іпотека з плином часу, наступні кроки покажуть Вам, як скласти графік Ваших платежів.

  1. Припустимо, у вас є 15-річний іпотечний кредит на суму 350 000 доларів США з річною процентною ставкою 3,1%. Ваш щомісячний платіж становить приблизно $1,265. На цьому прикладі можна розрахувати амортизацію іпотечного кредиту.
  2. Помножте загальну суму кредиту на відсоткову ставку, встановлену кредитором. Це річна сума відсоткового платежу. Розрахунок: 350 000 х 0,031 = 10 850 доларів США.
  3. Для визначення першого щомісячного платежу за відсотками необхідно розділити річний платіж за відсотками на 12. $10, 850/12 = $904.16
  4. Відніміть цю суму відсотків від щомісячного платежу, щоб розрахувати суму, яку ви сплачуєте за основним боргом.
  5. Тепер оновіть залишок кредиту, щоб відобразити перший платіж, і повторюйте цей процес щомісяця, поки залишок основного боргу не стане нульовим.

Як зменшити амортизацію іпотечного кредиту

Здійснюйте додаткові платежі: навіть якщо ви перебуваєте на 12-місячному плані, сплата 13 і більше платежів може зменшити ваш кредит на кілька років. Калькулятор додаткових платежів допоможе вам розрахувати, скільки ви можете заощадити, сплативши додаткові платежі за іпотечним кредитом.

Рефінансування кредиту: можливо, в майбутньому ви зможете рефінансувати свій кредит за нижчою відсотковою ставкою.

Частіші виплати: встановити двотижневий графік виплат замість щомісячного. Частіші платежі можуть допомогти скоротити графік погашення.

Зробіть більший перший внесок: більший перший внесок може знизити вашу процентну ставку. Якщо Ви вже внесли перший внесок, з'ясуйте, чи прийме Ваш кредитор одноразовий платіж в рахунок погашення основної суми боргу.

Дізнавшись, як заощаджувати на іпотечних платежах, ви зможете планувати своє майбутнє у фінансовому плані, розуміти, на що йдуть ваші щомісячні платежі, і бути краще підготовленими до купівлі нового житла.