Кредити до зарплати: Як зробити досвід на 100% успішним

Найшвидше онлайн кредити можна отримати в МФО: за даними Minfin, в середньому мікрофінансова установа обробляє заявки протягом 20 хвилин, тоді як банки можуть затягувати до двох робочих днів.

Кредити до зарплати: Як зробити досвід на 100% успішним

Переваги онлайн кредитів:

МФО завдячують цьому спрощеній системі кредитування. Це означає, що до позичальників буде менше вимог. Тут не оформлюються довідки про доходи та майно, не потрібно залучати поручителів та збирати документи.

Крім того, мікрофінансові установи пропонують кредити з невеликою кількістю відмов або взагалі без них, тому навіть люди з поганою кредитною історією можуть подати заявку на отримання кредиту; МФО беруть на себе ризик кредитування клієнтів з поганою кредитною історією, але стягують вищі відсоткові ставки, ніж банки.

Комісії за кредитами від мікрофінансових установ становлять лише 2% на день та до 700% на рік в середньому. Банки нараховують в середньому 40% річних за кредитами.

Ще однією перевагою є те, що банки не видають дрібні кредити, тому можна отримати позики від 500 гривень і більше. Зауважимо, однак, що отримати великі кредити від МФО не є можливим. Середній ліміт максимальної суми становить 20 000 гривень.

Недоліки онлайн кредитів:

  1. високі процентні ставки. Послуги мікрокредитування є дорогими. Наприклад, в деяких МФО процентні ставки починаються від 0,8% на день. Це означає, що річна відсоткова ставка за кредитами коливається в межах 400-800%. Це вже перебір. Мікрокредити, з іншого боку, видаються на короткі терміни - від 1 до 30 днів. Хоча більшість з них не розраховані на щорічне використання, все ж таки є МФО , які пропонують однорічні електронні кредити. Ці кредити призначені для екстреного вирішення проблем клієнтів. В деяких випадках, можливо, краще позичити 1000 гривень і повернути 100 гривень через тиждень, ніж не мати такої можливості в разі потреби.
  2. невеликі кредитні ліміти. На жаль, при першому зверненні до МФО середня сума, доступна позичальнику, становить максимум 5 000 гривень. З часом типовий клієнт може отримати до 15 000 гривень, але навряд чи отримає більше.

Як зробити свій кредитний досвід на 100% успішним

Оцінка прийнятного кредитного навантаження

Для позичальників є нормальним, коли вони сплачують 30% від своїх доходів. Такі суми не становлять значної частки їхніх доходів і легко погашаються.

Якщо боргове навантаження перевищує 60%, існує ризик, що позичальник не зможе повернути кредит. Уявіть, що вам доведеться скоротити свої особисті витрати більш ніж наполовину. Якщо кредит у банку, то теж на тривалий термін.

Віддають перевагу компаніям з додатковими опціями.

  • Розширення, реструктуризація та просування - це три служби, які виконують функції комітету допомоги під час надзвичайних ситуацій.
  • Пролонгація - це послуга, яка дозволяє продовжити термін користування кредитом за умови сплати позичальником "накопичених" відсотків за період користування кредитом.
  • При реструктуризації договору може бути зменшений не тільки термін, але і сума кредиту - якщо, звичайно, є вагомі аргументи проти цього.
  • Після карантину МФО знову почав повертати кредити на капітал за відсотковою ставкою 0,01%. Див. на МФО такі пропозиції в рейтингу мікрофінансових установ.

Що таке кредит на електронну картку та як ним правильно користуватися

Якщо Вам терміново потрібні гроші, а Ваш банк відмовляє або родичі не можуть допомогти, Ви можете звернутися до мікрофінансової організації. Тут починається найскладніше. На сайтах цих кредитних компаній вказані різні умови. Або ви не можете знайти інформацію про них. "Мінфін" створив для вас корисний сервіс. Тут зібрані та відображені умови майже всіх кредитів МФО в Україні. Поясніть детально.

Як вибрати кредитну компанію, серед іншого. На сайті "Мінфіну" зібрані всі актуальні операції з видачі швидких кредитів онлайн. Наш сервіс допоможе вам вибрати кращу пропозицію від МФО і отримати гроші на банківську карту за кілька хвилин. Як обрати кредит з найкращими умовами саме для Вас. Подивіться на час розгляду заявки: рішення про видачу кредиту приймається всього за 20 хвилин, а то й швидше, адже МФО взагалі не вимагає підтвердження доходу та права власності. Це є однією з переваг цих компаній, а також допомагає клієнтам з неповною кредитною історією. Звичайно, це означає вищі відсоткові ставки за кредитами та великі одноразові виплати. Якщо умови різних договорів МФО є позитивними або однаковими, обирайте компанію, яка пропонує більше можливостей, таких як продовження кредиту, програми винагороди та реструктуризація боргу. Звертайте увагу на рейтинги реальних клієнтів МФО , які отримували та погашали кредити в минулому.

На що слід звернути увагу при підписанні договору?

Підписуючи договір, зверніть увагу в першу чергу на те, як кредитор має намір вирішувати спірний статус і які санкції будуть запропоновані за кредитом. Також уважно ознайомтеся з вартістю та умовами дострокового погашення кредиту після закінчення пільгового періоду. Це допоможе уникнути неприємних сюрпризів у майбутньому.

Як дізнатися, чи можу я дозволити собі кредит?

Не витрачайте більше 30% щомісячного доходу на погашення та обслуговування кредиту. Якщо ваша заборгова МФО ть перевищує 60% від вашого щомісячного доходу, ви ризикуєте достроково стягнути кредит. Якщо Ви маєте заборгова МФО ть за кредитом понад 30% Вашого доходу, обирайте н і-погашення н і-погашення н і-погашення ні. Якщо Ваш дохід може бути зменшений або погашений, в цьому випадку також краще з обереж МФО тю обирати МФО з додатковими умовами.

До яких хитрощів вдаються безжальні курорти МФО?

Типовими пастками для клієнтів є приховані платежі, псевдо-фондові відсоткові ставки, комісії за погашення та переслідування з боку колекторів. Прикладом є так звана нульова ставка. Іноді написано, що подавати заявку потрібно лише в перший день, а незабаром після цього містяться вищі щоденні відсоткові ставки.

Ще одна хитрість полягає в тому, що МФО вимагає, щоб погашення кредиту здійснювалося через певну платіжну систему. Це забезпечує стягнення комісії за кожний платіж. Всі ці умови договору повинні бути віднесені до договору і уточнені до того, як кредит буде виплачений. він не повинен задавати питання в МФО. Не отримуйте кредит, якщо умови договору викликають питання.

Як розрахувати суму, що підлягає завищенню?

Якщо Ви вперше працюєте з мікрофінансовою установою, то, швидше за все, Ви отримаєте вигідний кредит під 0%, на прикладі 10-денного кредиту на суму 2 500 грн. Якщо ви не прострочите свої зобов'язання, вам доведеться погасити кредит у розмірі тих же 2 500 гривень. Деякі МФО надають перший кредит за відсотковою ставкою 0,1% на день. У цьому випадку фактична процентна ставка складе 3,65% річних: за 10 днів сума до повернення становить 2 525 грн, з яких 25 грн - відсотки. При повторному зверненні до МФО відсоток збільшується: він коливається від 0,4% до 2% в день. Для прикладу візьмемо середній показни к-1,7%. Річна відсоткова ставка становитиме 620,5%; за відсутності прострочень протягом 10 днів МФО повертається сума в розмірі 2 925 грн.